awladel-melook
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

رايسيه

اذهب الى الأسفل

رايسيه Empty رايسيه

مُساهمة  waleed الأحد يونيو 27, 2010 11:25 am

الكشري
المقادير.
500جم مكرونه حجم وسط
250جم ارز
100جم شعريه
200عدس اخضر (جبه)
200حمص الشام
1توم
4 بصله متوسطه الحجم
باكت طماطم(صلصه)
ماجي(مرقه دجاج)
ملح فلفل
وفي هذه الاكله المقادير حسب ما تحبومفيهاش مشكله
خطوات العمل.............
نسلق المكرونه عادي جدا اما العدس نسلق الثلث سوي كامل لكي يرش علي الوش والباقي 3/4سوي
ثم نحمر الشعريه مع شويه زيت ثم ننزل العدس 3/4سوي مع الشعريه ثم الارز
ويزود ميه مع واحد ماجي تسوي اارز مع شعريه عادي بالاضافه للعدس
الحمص ينقع قبلها بليله ثم يغسل جيدا ثم يسلق
بعدين البصل وده من اهم الكسري وده سهل جدا نقطع البصل سلايز او جوليان رفيع
ونحاول نفكه عن بعضه مش ضروري اوي هو هيفك في الزيت ونسخن زيت عميق ننزل البصل
الجوليان فيه ويقلب كل سويه لكي يستوي مع بعضه لحد ما يعطي الون الزهبي او الاحمر مائل للداكن

الصلصه.
3فص توم مفرومين مع بصله ويتبلان مع شويه زيت ننزل واحد باكت صلصه وملح وفلفل
ولو فيه شويه قرفه ريحه فقط ويزود ميه قليله ويترك حتي التسبك

الدقه.
ودي سهله جدا شويه ميه مع واحد ماجي 2فص توم مفرومين 2معلقه خل عصير ليمونه يغلي معا علي النار.
ويقدم والتقديم حسب الزوء ممكن يخلط علي بعض او يرش الحمص والبصل المحمر والعدس علي الوش حسب الرغبه.
..........والف هنا واتمنا ان الجميع يستفادو
................الشيف وليد..................


waleed

عدد المساهمات : 7
نقاط : 21
تاريخ التسجيل : 05/06/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى